torstai 20. elokuuta 2015

BÉCHAMEL

Bechamelkastike eli valkoinen peruskastike

0,040 kg rasvaa
0,040 kg vehnäjauhoja
0,500 l maitoa
0,005 kg suolaa
0,0003 kg valkopippuria
0,075 kg juustoraastetta
Sulata rasva ja sekoita vehnäjauhot rasvan kanssa tasaiseksi seokseksi.

Kuumenna seosta, jotta jauhot kypsyvät. Älä ruskista.

Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen hieman jäähtyä.

Lisää puolet maidosta seoksen joukkoon voimakkaasti sekoittaen, jottei vehnäjauhon paakkuunnu.
Jos vehnäjauhon tärkkelys liisteröityy, paakut eivät enää häviä kypsennyksen aikana.

 Lisää loput maidosta ja kypsennä. Lisää mausteet. Älä keitä enää, kun suola on lisätty.

 Tarkista kastikkeen sakeus ja maku.

! Kun valmistetaan bechamelkastiketta, jauhoja ei ruskisteta  ja nesteenä käytettä maitoa. Vaaleassa kastikkeessa nesteenä käytetään liha-, kala- tai kasvislientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti