Veloutekastike eli vaalea peruskastike
1,000 l liha-, kala-, kasvia ta kanalientä
0,060 kg vahnäjaohoja
0,003 kg suola (tarkista liemen suolaisuus)
0,040 kg yrttejä
Kaada neste (0,800 l) kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.
Valmista saoste. Mittaa kylmää nestetä 0,20 l ja sekoita kierrevakaimella jauhot 0,060 kg (1 dl) nesteen joukkoon. Saosteen tulee olla tasainen. Saosteen suhde: 2 osaa nestettä, 1 osa jauhoja.
Lisää aoste höyryävän nesteen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Käytä siivillä apuna saosteen lisäämisessä, jottein kastikeeseen tule vehnäjauhopaakkuja.
Kypsennä 10-15 minuuttia ja sekoita välillä, ettei kastike pala pohjaan. Tarkisa sakeus ja maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti