torstai 20. elokuuta 2015

VELOUTÉ

Veloutekastike eli vaalea peruskastike 

1,000 l liha-, kala-, kasvia ta kanalientä
 0,060 kg vahnäjaohoja 
0,003 kg suola (tarkista liemen suolaisuus)
0,040 kg yrttejä

Kaada neste (0,800 l) kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. 

Valmista saoste. Mittaa kylmää nestetä 0,20 l ja sekoita kierrevakaimella jauhot 0,060 kg (1 dl) nesteen joukkoon. Saosteen tulee olla tasainen. Saosteen suhde: 2 osaa nestettä, 1 osa jauhoja.

Lisää aoste höyryävän nesteen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Käytä siivillä apuna saosteen lisäämisessä, jottein kastikeeseen tule vehnäjauhopaakkuja. 

Kypsennä 10-15 minuuttia ja sekoita välillä, ettei kastike pala pohjaan. Tarkisa sakeus ja maku.


! Vehnäjauho-vesiseos lisätään siivilän läpi. eteivät saosteessa olevat mahdolliset paakut joudu ruokaan. Seosta sekoitetaan kokokypsennuksen ajan, ettei tärkkelys saostu padan pohjalle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti