keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Sämpylät

Sämpylät

1,5 kg puuroa 
0,150 g tuorehiivaa
 0,015 g suolaa
0,045 g siirappia
0,150 g öljyä
2 kg jauhoja

Valmistusohje:

Lisää tuorehiiva puuroon. 
 Lisää suola, siirappia, rasva ja jauhot.
Sekoita pehmeä taikina. 
Anna taikinan kohota.

Kaada taikina leivinpöydälle. 
Leivo taikinasta tasainen tanko, jonka halkaisija on 5 cm.

Paloittele tanko noin 2 am:n paloiksi

Jauhota palojen pinta ohuesti ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle.

Muotoile paloista soikeita, litteitä ja tasakokoisisa sämpylöitä.

Kohota sämpylät.

Pasita 200-220 asteessa, noin 15 min.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti