40 g rasvaa
40 g vehnäjauhoja
1 tl lihalientä
0,5 tl suolaa
Mausteitä: mustapippuri, paprikaa, sinappia
Valmistus:
- Sulata rasva paistinpannussa.
- Lisää jauhot ja ruskista seosta hyvin sekoittaen, kunnes se on tasaisen kauniin ruskeaa.
- (Lisää hienonnettu sipeli ruskistamisen loppuvaiheessa!!)
- (Sipuli ilmee ruskistuessa rasvaa, joten käytä sitä enemmän!!)
- Jauhojen ruskistuessa, jäähdytä pannua vähän.
- Lisää neste.
- Mausta kastike.
Espagnolekastike
30 g rasvaa
35 g porkkanaa, paloina
35 g sipulia, paloina
35 g selleriä, paloina
30 g tomaattipyreetä
1 tl lihalientä
Mausteitä: timjamia, suola, valkosipulia, valkopippuri
Valmistus:
- Ruskista juurekset kattilan pohjolla (saavat ottaa väriäkin).
- Lisää tomaattipyree ja jatka ruskistamista, kunnes pyree on ruskistunut.
- Lisää valmis liemi ja keitä lientä haudutuslämmöllä.
- Kuori vaahto ja lisää mausteet.
- Saosta tärkkelysjauholla.
- Keitä kastiketta noin 1 tunti ja siivilöi.
Hyvä puoli: maistuu hyvältä ja helppo tehdä!
Jos haluaa voi laittaa sinne kerma tai sulatejuusto!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti